Догађаји

РЕКЛАМАТЕРИ 2022

Završeni su još jedni ReklAmateri!
Četrnaest takmičarskih grupa prikazalo je juče svoje reklame.
Osmočlani žiri nije imao lak zadatak. Rukovodilac Odseka dr Mirjana Antonijević Nikolić, koordinator ReklAmatera dr Jelena Jevtić i predsednica žirija Bosiljka Ostojić, Account Manager, medijska agencija Wavemaker uručile su zahvalnice svim učesnicima, kao i prigodne nagrade najboljim među njima.
🥇Lazar Glišić i Veljko Radonjić
🥈Novica Kojić i Slađana Mišković kao predstavnici studenata Ekonomije koji studiraju uz rad
🥉Lazar Mašić, Nemanja Ercegovčević i Ana Novaković
Čestitamo svima i vidimo se sledeće godine! 🎬

КАРИЈЕРНИ ДАНИ 2022

Од 11. 4. до 15. 4. 2022. године на Одсеку за медицинске и пословно-технолошке студије реализовани су “КАРИЈЕРНИ ДАНИ” намењени свим студентима нашег одсека. На програму су била врло разнолика предавања и практичне радионице.

У понедељак, 11.04. од 11:00 часова у госте су нам дошли представници компаније VEGA IT из Новог Сада. Предавање и радионица били су намењени студентима Информационих технологија и Економије.

У уторак 12.4. од 11:00 часова у госте нам је дошла проф. др Бојана Калењук Пиварски, а од 12:00 часова ДивчиБАР. Предавања су била намењена студентима Гастрономије и Прехрамбене технологије.

У уторак 12. 04. од 12:00 часова у госте нам је дошла компанија Галеб. Предавање је било намењено студентима Економије, Информационих технологија и Инжењерског менаџмента.

У среду 13. 04. у 09:30 часова у госте нам је дошао Caritas Шабац а у 12:00 хотел ЦРНИ ВРХ. Прво предавање било је намењено студентима Здравствене неге и Фармације а друго студентима Гастрономије и Прехрамбене технологије.

У четвртак 14. 04. у 12:00 часова у гостима су нам били Elixir Group i Elixir Zorka а од 16:00 часова Ивана Гладовић, руководилац производње у П.Т.П. “Миловановић”. Прво предавање било је намењено студентима Заштите животне средине, Економије, Инжењерског менаџмента и Информационих технологија. Друго предавање било је намењено студентима Прехрамбене технологије и Гастрономије.

Организациони тим “Каријерних дана” захваљује се свима на подршци у реализацији ове манифестације.

Сва очекивања су надмашена, тако да слободно можемо да најавимо да ће “Каријерни дани” постати традиционална манифестација!


БАЗАР “НАШИХ 8” (03/2022)

Базар “Наших осам” настао је као резултат заједничког рада Студентског парламента и професора нашег Одсека. Свих осам смерова представило се понудом коју су припремили студенти и професори. Кроз понуду на штандовима студенти су представили своје студијске програме.

Студенти Здравствене неге мерили су крвни притисак и шећер у крви, студенти Гастрономије су на штанду продавали најразличитије посластице. Студенти Прехрамбене технологије спремили су укусне џемове и компоте, док су студенти Заштите животне средине и Инжењерског менаџмента у понуди имали производе од рециклираних материјала као и саднице разних биљака. Студенти Фармације представили су се природном козметиком за SPA, студенти Информационих технологија показали су како путем 3D штампача настају привесци, док су студенти Економије у понуди имали online курсеве на различите теме.

Захваљујемо се свима на великом одзиву и учешћу у акцији.


КАРАВАН ЗА КЛИМУ

На дебати под називом Покрени се за животну средину-Караван за климу, одржаној у Центру за стручно усавршавање у Шапцу учествовали су амбасадор ЕУ у Србији – Sem Fabrizi и представници ИЕД пројекта- Riccardo Quaggiato, кључни технички експерт пројекта и Александар Ћосовић ексерт за ИППЦ фарме.

Активно учешће у дебати имали су студенти наше Школе. Студенти су својим ставовима, размишљањем, свестраношћу и елоквенцијом учинили да наставно особље и Управа школе буду поносни на њих. Студенти који су учествовали на дебати су: Никола Балуцић, студент друге године Економије, Игор Дмитровић, студент друге године ИТ, Бошко Нешић, студент прве године ЗЖС, Никола Радојчић, студент друге године ИТ и Филип Којчић, студент прве године ИТ.


БУДУЋИ СТУДЕНТИ

Драги будући студенти, добро дошли у нашу Школу!
Желимо вам срећно полагање пријемног испита!
Хвала на указаном повеверењу!


ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

2009. године скупштина УН је 22. април прогласила међународним Даном планете Земље, који се обележава широм света са циљем да се ојача свест и поштовање људи према животној средини. Поводом обележавања овог дана први пут ове године студенти смера Заштите животне средине Високе медицинске и пословно-технолошке школе струковних студија Шабац организовали су акцију чишћења зелених површина око Школе. У акцији су учествовали студенти и запослени Школе.

Овом акцијом смо желели да скренемо пажњу на проблем неодговорног понашања према животној средини и покажемо да се са мало воље и труда све може променити на боље. Током акције сакупили смо више од тридесет џакова отпада. Обележавање Дана планете Земље постаће наша традиција у будућности – истакла је Емилија Гњатовић, студенткиња друге године смера Заштита животне средине ВМПТШ-а.


КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ ПОСТЕР

Марија Томић, Марина Буљубашић и Јасмина Сарановац, студенткиње студијског програма Здравствена нега, учествовале су на креативном конкурсу за најбољи постер и слоган са темом подизања свести о раном откривању рака дојке у оквиру Националног програма који спроводе Јапанска агенција за међународну сарадњу- ЈИЦА, Министарство здравља Републике Србије и институт “Др Милан Јовановић Батут”.

“Велика част и задовољство нам је била да пре свега учестујемо на конкурсу чији је циљ подизање нивоа свести о раном откривању карцинома дојке, што је изузетно велики проблем данашњице. Драго нам је да су наши радови према оценама жирија били међу најбољима, те су изложени у Народној банци Србије. Изузетно леп осећај присуствовати и примити похвале за рад, али још лепше је знати да сте неког подстакли на први корак према скринингу. Захвалност за подстрек за учешће дугујемо професорки Маријани Срећковић” истакле су наше студенткиње.


СВЕТИ САВА

У Високој медицинској и пословно-технолошкој школи, поводом школске славе Светог Саве, уприличена је прослава која је почела ломљењем колача у присуству свештеника Шабачке Цркве. Присутним гостима обратили су се директор Школе проф. др Никола Јанчев и проф. др Благодар Ловчевић. Испред Високе пољопривредне школе струковних студија, госте је поздравила Драгана Симић Антонијевић. Професор Марко Тодоровић, у име пензионера честитао је школску славу.


ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

Дана 24.05.2018. године студенти наше Школе учествовали су у акцији добровољног давања крви.


ОТВАРАЊЕ ДНЕВНОГ БОРАВКА “СВЕТИ ЈОВАН” У БОГАТИЋУ

Наставно особље студијског програма Здравствена нега присуствовало је свечаном отварању дневног боравка “Свети Јован” Kаритас у Богатићу.


ХАЈКА НА СМЕЋЕ

У сусрет обележавању 5. јуна – Светског дана заштите животне средине у суботу 2. јуна 2018. одржана је акција “ХАЈКА НА СМЕЋЕ” у организацији Европског центра за екологију. У акцији чишћења дивљих депонија на територији општине Шабац учествовали су студенти Наше школе са студијског програма Заштита животне средине: Илија Вученић, Наташа Ивановић, Вања Филиповић, Светлана Јоксимовић, Милан Мијаиловић, Тамара Којић, Ивана Ђукић и студент Слободан Станковић са студијског програма Инжењерски менаџмент, заједно са асистентима Бојаном Дамјановићем, Јеленом Ђуричић-Миланковић, Аном Васић и Предрагом Кузмановићем. У поподневним часовима на Шабачком тргу био је припремљен програм, као и штандови, на којима су сви учесници у акцији имали прилику да се представе.


ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

У петак, 11.маја, у атријуму наше Школе по први пут је одржан ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА.
Дану отворених врата присуствовали су студенти, менаџмент школе, професори, асистенти и чланови студентског парламента.

Након окупљања уследио је обилазак школе, лабораторија и кабинета. У амфитеатру су будући студенти имали прилику да послушају презентацију о свих 7 студијских програма. Активно су учествовали и посматрали огледе које су за ову прилику припремили студенти и асистенти. На крају је, за све присутне, организовано дружење уз музику и пријатну атмосферу.

Не само овог дана, већ и у наредним данима, врата Школе ће бити отворена за све будуће студенте!


НАША НАЈБОЉА СТУДЕНТКИЊА МИЛИЦА РАЈКОВИЋ

На Дан студената, 04. априла 2018. године, нашој студенткињи треће године смера Инжењерски менаџмент Милици Рајковић додељена је захвалница за постигнут изузетан успех током студија. Свечани пријем награђених студената са свих државних високих школа из Србије приређен је у Скупштини Републике Србије. Најбољим студентима високошколских установа обратили су се министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и председник СКАССС-а (Студентска конференција академија и високих школа Србије) Немања Срејић и пожелели наставак професионалног усавршавања и успешне каријере. Ова награда је по први пут додељена студенту Високе медицинске и пословно-технолошке школе из Шапца.


СПОРТСКИ ДАН

Поводом 4. априла Дана студената, Студентски парламент наше Школе је организовао спортски дан. У сали Шабачке гимназије одржано је такмичење у малом фудбалу, кошарци и одбојци. У такмичењу су учествовали студенти свих високих школа из Шапца.


РЕКЛАМАТЕРИ

Дан рекламатера, у организацији асистенткиње Јелене Јевтић и студената Економије и Гастрономије одржан је 22. децембра 2017. године у Високој медицинској и пословно-технолошкој школи. Задатак 17 такмичарских група студента прве године студијских програма Економија и Гастрономија, био је да осмисле и реализују рекламу за производ по избору. Рекламе је оцењивао жири који су чинили студенти дрге и треће године Економије. Прво место освојила је реклама Теодоре Томић, Драгане Марић и Немање Ђурановић. Рекламатери су реализовани у оквиру наставних активности из предмета Маркетинг и одржавају се четврти пут у нашој Школи.