Догађаји

СВЕТИ САВА

У Високој медицинској и пословно-технолошкој школи, поводом школске славе Светог Саве, уприличена је прослава која је почела ломљењем колача у присуству свештеника Шабачке Цркве. Присутним гостима обратили су се директор Школе проф. др Никола Јанчев и проф. др Благодар Ловчевић. Испред Високе пољопривредне школе струковних студија, госте је поздравила Драгана Симић Антонијевић. Професор Марко Тодоровић, у име пензионера честитао је школску славу.


ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

Дана 24.05.2018. године студенти наше Школе учествовали су у акцији добровољног давања крви.


ОТВАРАЊЕ ДНЕВНОГ БОРАВКА „СВЕТИ ЈОВАН“ У БОГАТИЋУ

Наставно особље студијског програма Здравствена нега присуствовало је свечаном отварању дневног боравка „Свети Јован“ Kаритас у Богатићу.


ХАЈКА НА СМЕЋЕ

У сусрет обележавању 5. јуна – Светског дана заштите животне средине у суботу 2. јуна 2018. одржана је акција „ХАЈКА НА СМЕЋЕ“ у организацији Европског центра за екологију. У акцији чишћења дивљих депонија на територији општине Шабац учествовали су студенти Наше школе са студијског програма Заштита животне средине: Илија Вученић, Наташа Ивановић, Вања Филиповић, Светлана Јоксимовић, Милан Мијаиловић, Тамара Којић, Ивана Ђукић и студент Слободан Станковић са студијског програма Инжењерски менаџмент, заједно са асистентима Бојаном Дамјановићем, Јеленом Ђуричић-Миланковић, Аном Васић и Предрагом Кузмановићем. У поподневним часовима на Шабачком тргу био је припремљен програм, као и штандови, на којима су сви учесници у акцији имали прилику да се представе.


ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

У петак, 11.маја, у атријуму наше Школе по први пут је одржан ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА.
Дану отворених врата присуствовали су студенти, менаџмент школе, професори, асистенти и чланови студентског парламента.

Након окупљања уследио је обилазак школе, лабораторија и кабинета. У амфитеатру су будући студенти имали прилику да послушају презентацију о свих 7 студијских програма. Активно су учествовали и посматрали огледе које су за ову прилику припремили студенти и асистенти. На крају је, за све присутне, организовано дружење уз музику и пријатну атмосферу.

Не само овог дана, већ и у наредним данима, врата Школе ће бити отворена за све будуће студенте!


НАША НАЈБОЉА СТУДЕНТКИЊА МИЛИЦА РАЈКОВИЋ

На Дан студената, 04. априла 2018. године, нашој студенткињи треће године смера Инжењерски менаџмент Милици Рајковић додељена је захвалница за постигнут изузетан успех током студија. Свечани пријем награђених студената са свих државних високих школа из Србије приређен је у Скупштини Републике Србије. Најбољим студентима високошколских установа обратили су се министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и председник СКАССС-а (Студентска конференција академија и високих школа Србије) Немања Срејић и пожелели наставак професионалног усавршавања и успешне каријере. Ова награда је по први пут додељена студенту Високе медицинске и пословно-технолошке школе из Шапца.


СПОРТСКИ ДАН

Поводом 4. априла Дана студената, Студентски парламент наше Школе је организовао спортски дан. У сали Шабачке гимназије одржано је такмичење у малом фудбалу, кошарци и одбојци. У такмичењу су учествовали студенти свих високих школа из Шапца.


РЕКЛАМАТЕРИ

Дан рекламатера, у организацији асистенткиње Јелене Јевтић и студената Економије и Гастрономије одржан је 22. децембра 2017. године у Високој медицинској и пословно-технолошкој школи. Задатак 17 такмичарских група студента прве године студијских програма Економија и Гастрономија, био је да осмисле и реализују рекламу за производ по избору. Рекламе је оцењивао жири који су чинили студенти дрге и треће године Економије. Прво место освојила је реклама Теодоре Томић, Драгане Марић и Немање Ђурановић. Рекламатери су реализовани у оквиру наставних активности из предмета Маркетинг и одржавају се четврти пут у нашој Школи.